Насловна

Ден на Книгата 2012

Светски Ден на Клигата

Во рамки на одбележувањето на светскиот ден на книгата, Генералниот конзулат на Република Македонија во Торонто, во соработка со здружението „Македонска нација“, за прв пат ја организира манифестацијата „Македонски Ден на Книгата“ која ќе се одржи на 22-ри Април во МПЦ „Св. Климент Охридски“ во Торонто, со почеток во 18:30 часот.

Офицјалната покана од Генералниот конзул на РМ и иницијативниот одбор која содржи повеќе детали за настанот може да се погледне овде.

Коментари